DAF introduce camionul model LF extra-silentios pentru aplicatii de distributie

În urma lansării cu succes a modelelor silențioase CF și XF, DAF inaugurează și camionul extra-silențios destinat aplicațiilor de distribuție, bazat pe modelul LF. Noul camion a fost special conceput pentru distribuție în zone urbane și regionale, unde sunt in vigoare restricții locale de zgomot, seara și noaptea.

Extinderea gamei de camioane Euro 6 prin lansarea modelului LF Silent este un exemplu perfect al programului DAF Transport Efficiency: o filozofie care urmărește creșterea continuă a eficienței camioanelor prin reducerea costurilor de operare și garantarea utilizării la maxim a vehiculului.

„Modul silențios” (Silent Mode) poate fi activat prin simpla apăsare a unui buton în bordul vehiculului. Din acel moment, camionul trece pe silențios, cu un nivel de zgomot de până la 72 dB(A), îndeplinind astfel condițiile pentru clasificarea sa drept „Camion silențios”. Această funcție permite încărcarea și descărcarea mărfii în zone unde seara, noaptea sau dimineața devreme se aplică restricții de zgomot, asigurându-se o flexibilitate operațională maximă și astfel cel mai mare grad de eficiență.

Noul DAF LF Silent de 7,5 tone este prevăzut cu un motor eficient PACCAR PX-5 de 4,5 litri, ce dezvoltă 112 kW/152 CP, respectiv 135 kW/184 CP. Acest model de motor este deja recunoscut pentru nivelele reduse de zgomot și este conectat la o cutie de viteze automată tip AS Tronic în 6 trepte.

DAF poate livra modelul LF Silent pe un șasiu rigid 4x2, clientul având posibilitatea de a alege între o cabină de zi, cabină de zi extinsă și cabină de dormit, precum și între o selecție variată de ampatamente. Modelul extra-silențios LF  Silent este disponibil pentru comandă la dealerii DAF.